Det har gått en dryg vecka sen vi till vårt stora förtret upplevde att taket till vårat skjul rasade in. Det var mycket snö som hade samlats på taket och det hade börjat att töa lite och regna så vi beräknade den totala belastningen på taket vid raset till ca 2,6 ton. Detta var alldeles för mycket för ett gammalt plasttak från tidigt 90-tal.

Det bästa i hela händelsen är som vi ser det att ingen av oss hamnade under rasmassorna. Vi hade båda två varit inne i skjulet bara sekunder från det att taket brakade ner framför våra ögon. Chansen att utgången inte hade varit rent dödlig om så hade varit fallet är för oss nog ganska obefintligt.

En annan sak som vi ser som en positiv sak är att vi nu får tillfälle att bygga nytt och fräscht. Vi har redan nu börjat skissa på nya ritningar för hur vi vill att vårt skjul ska se ut när sommaren 2011 är slut.

Vi kommer att lägga upp en kategori här i vår blogg snart, där du kan följa våra byggen och renoveringar. Här kommer du att kunna se våra ritningar och bilder samt få inspiration och idéer.

/ Mike