Jag har sedan vårt cykelskjul rasade för ett par veckor sedan jobbat med att ta fram en konstruktionsplan på hur vi vill bygga upp det igen. Istället för det platta taket som var på skjulet innan så vill vi helst ha ett sadeltak, då vi tror att detta är smartare. Våra grannar som berörs av taket (det syns från deras tomt) ska vi självklart prata med innan vi påbörjar vårt bygge, så att dom är med på det, och tycker att det ser okej ut.

Med hjälp av ett smart 3D-program som vi hittat på nätet, som heter Google Sketchup (klicka på länken om du vill läsa mer om det och/eller ladda ner det), har vi ritat upp garaget skalenligt med rätt måttförhållande på balkar och takstolar och kommer att bygga på denna modellen till det går att bygga framåt senvåren. Detta är lite kul, för då kan du som följer vår blogg följa bygget på webben innan vi ens rent fysiskt har börjat bygga.

Alla mått i modellen är som sagt var förhållandevis skalenliga, alla från balkar & betongblock till takstolar. Programmet som vi använder låter dig faktiskt ha en noggrannhet på 1/100 mm om man så vill.

Vi vill att cykelskjulet, när det är färdigt, ska ha tre fönster (ett på sidan och två på framsidan) samt en rejäl dörr in utifrån. Sen vill vi också att det ska finnas en ingång från garaget som ligger ”vägg i vägg” in i skjulet.

Om du har tips och idéer som kan hjälpa oss att bygga vårt skjul på bästa sätt, så är vi tacksamma för det. Ni kan lätt svara på inläggen som vi lägger ut om bygget, eller skriva till oss på Facebook eller via mail. Mailadressen som ni kan använda är: gemima@gemima.se.

/ Mike