Idag har vi haft en helt ledig söndag, och det har självklart varit väldigt skönt! Vi passade på att ta en sväng till Blekingplantan som finns i Nättraby (ligger längs med E22 mellan Ronneby och Karlskrona). Vi brukar sticka dit när det finns lite tid över, då vi har ett stort intresse för trädgård och växter.

Vi hittade lite olika fyndigheter när vi var där, bland annat så bestämde vi oss för att köpa ett krusbärsträd (ja, det var format för att bli ett träd och inte som det vanliga när det blir en buske) som heter Resistenta och som ger goda gula krusbär. och sedan köpte vi en svartvinbärsbuske som också den kommer att bli rejäl och buskig och ge oss och barnen i familjen en massa goda bär till glass och annat.

20130602-183138.jpg

Väl hemma igen så planterade vi de fina växterna som vi införskaffade vid tomtgränsen. Dom kommer att få växlande sol och skugga och i början nu kommer det vara viktigt att dom får gott om vatten!

Vi hackade upp en oval i gräsmattan och grävde ur ganska rejält av jorden under. Efter det tog vi endel av den fina jorden som vi tidigare i år grävde ur komposten. Vi satte ner växterna och tryckte dem på plats så de hamnade som vi ville ha dem, och fyllde sedan på med blandad jord. Ovanpå jorden i ovalen kommer vi att lägga på täckbark för utseendets skull.

20130602-184114.jpg

Nu kommer vi snart att grilla till en härlig omgång med vildsvinskött. Jag har blandat ihop en marinad på öl, matolja, olivolja, soya, allaroundkrydda, pepparmix, cayenepeppar och vitlök. Nu har köttet legat och dragit i marinaden och ny ska grillen sparkas igång.

Ha en underbar kväll!

/ Mike.