Likt Pumbas kommentar i lejonkungen för länge länge sedan så är det dock svin, men det är tämligen fin-fint kött att grilla med mera!

För ett halvår sedan fick vi kontakt med en kille som tillsammans med sitt jaktlag ofta la sig i bushen och väntade på de vilda grisarna för att försöka knäppa de finaste. Vi blev erbjudna att köpa lite kött då och då om vi var intresserade. De styckar upp det hela i fina grillbitar och portionerade upp köttet i 25-kilos enheter.

Vi har köpt Vildsvinskött av grabbarna i några omgångar och är oerhört nöjda. Det är väldigt fint kött att grilla eller laga till i ugnen.

En av delarna som vi fått av jägarna är revbensbitar, och såhär gör vi med dem för att de ska bli så delikata som det bara går:

Blanda olja, soya, honung och Sweet chili krydda till en marinad som får stå och dra sig.

Ställ in ungen på 175 grader. Krydda revbenen med grillkrydda och sätt in dem i ugnen i 40 minuter. Därefter grilla dem på grillen med hög värme i fem minuter på varje sida. Pensla på marinaden medan du grillar revbenen.

Servera med fördel tillsammans med en god grekisk sallad med oliver och fetaost och eller pommes och vitlöksås.

/ Mike.

20130602-000723.jpg