Har du någonsin funderat på var olika frukter och bär kommer ifrån? Oavsett vad svaret på den frågan är så tror jag att det skulle kunna vara roligt att få reda på ett litet klurigt planteringstips!

Jag och Pearl har under några veckor odlar fram en avocadoplanta som ni förmodligen redan har funderat ut att detta inlägget handlar om… Vi har följt endel instruktioner som vi har hittat på internet och nu tänkte vi att det kanske är kul för er att få reda på hur det hela fungerar och går till. Så slipper ni att leta själva.

Tipsen var att sätta en kärna i blöt efter några dagar i torka genom att fästa tre tandpetare vid kärnan och sedan lägga den på kanten av ett glas (bild nedan). Andra tipset var att plantera kärnan direkt i sandblandad jord efter lite torka.

Vi testade båda varianterna och fick båda att fungera. Vi märkte att det gick lite snabbare attsätta kärnan i vatten i ett glas med tandpetare och att sedan sätta det hela i jord när en lite rot och skott kommit fram motsvarande att från början sätta kärnan i jord.

När växten slutligen eller från början sätts i jord så ska du låta någon centimeter av avocadokärnan sticka upp ur jorden. För att få lite mer växthusliknande atmosfär för din nya lilla växt så kan du med fördel sätta en plastpåse över din kruka. Glöm inte att göra lite lufthål i påsen så luft kan komma in och ut.

Efter bara 6 veckor så har vi fått upp ett skott med små löv på som är cirka fem centimeter hög.

/ Mike.

20130531-230648.jpg

20130531-230705.jpg