image

 

Ibland så kan det kännas som om vissa människor runt omkring en gör allt för att trycka ner ens självförtroende, men en sak som jag upplever som otroligt viktigt att veta om är att den som trycker ner andra och beter sig illa inte sällan är den som egentligen mår dåligast själv. Man kan alltså i dom flesta fall utgå från att du (om du blir nertryckt) inte själv är det stora orsaken.

 

 

Konkurrens och avundsjuka är vanliga orsaker till att du blir utsatt, det vill säga om du är lite extra duktig på det du förväntas göra på din arbetsplats om dagarna eller om det är dåliga tider rent ekonomiskt sett så kan du löpa stor och större risk att bli utsatt.

viktigt att komma ihåg är att det aldrig är okej att trycka ned andra, och att detta är en ganska allvarlig form av mobbing som självklart inte alls är okej. Upplever du att du är utsatt så bör du absolut ta upp det med din närmaste chef. Om inte det hjälper så kan du alltid ta kontakt med facket som du är med i eller polisanmäla det inträffade. Acceptera inte att bli förtryck, nedtryckt eller mobbad av din omgivning, för i längden så kommer det (hur stark du än är som person) att påverka ditt självförtroende negativt!

 

/ Mike.