Igår när jag var ute och klippte buskar i trädgården råkade jag gå rätt in i ett stort spindelnät. Jag blev en aning hysterisk, det erkänner jag, men någon spindel såg jag inte till. Senare på kvällen märkte jag att nätet var uppbyggt igen. Det fanns en spindel där någonstans, men än hade den inte visat sig. Även om vi inte vill att spindlar kommer för nära är de ändå lite fascinerade att betrakta. Förra året hade vi en spindel i cykelskjulet som fick hållas hela sommaren tills den blev stor och försvann. I detta stora nät hittade jag dock en gigantisk korsspindel när jag var hemma på lunch. Den satt där och sög musten ur en stackars fluga. Jag har aldrig sett en så stor korsspindel förr och den var helt gulvit på undersidan. Trots all fascination  fick denna varelse gå till de sälla jaktmarkerna. Förhoppningsvis finns det inte fler giganter här…augusti är tydligen de stora spindlarnas tid.