Arbetsliv

Blir du nedtryckt?

0

image

 

Ibland så kan det kännas som om vissa människor runt omkring en gör allt för att trycka ner ens självförtroende, men en sak som jag upplever som otroligt viktigt att veta om är att den som trycker ner andra och beter sig illa inte sällan är den som egentligen mår dåligast själv. Man kan alltså i dom flesta fall utgå från att du (om du blir nertryckt) inte själv är det stora orsaken.

 

 

Konkurrens och avundsjuka är vanliga orsaker till att du blir utsatt, det vill säga om du är lite extra duktig på det du förväntas göra på din arbetsplats om dagarna eller om det är dåliga tider rent ekonomiskt sett så kan du löpa stor och större risk att bli utsatt.

viktigt att komma ihåg är att det aldrig är okej att trycka ned andra, och att detta är en ganska allvarlig form av mobbing som självklart inte alls är okej. Upplever du att du är utsatt så bör du absolut ta upp det med din närmaste chef. Om inte det hjälper så kan du alltid ta kontakt med facket som du är med i eller polisanmäla det inträffade. Acceptera inte att bli förtryck, nedtryckt eller mobbad av din omgivning, för i längden så kommer det (hur stark du än är som person) att påverka ditt självförtroende negativt!

 

/ Mike.

Learning is the shit

0

Sitter just nu på föreläsning nere i Brunnsparken. Kul att få lyssna på inspirerad talare om att inte döma sig själv vid misslyckande utan hålla fokus framåt.
/Pearl

20120619-101726.jpg

Kaos i klassen?

0

Något som de flesta lärare någon gång ställs inför är kaotiska klassrum – elever som inte lyssnar eller som ställer till problem. Detta kan vara enormt påfrestande och energikrävande för läraren som förväntas vara ledaren i klassrummet. Det är klart att eleverna har stor del i att det spårar ur, men läraren måste alltid ställa sig frågan: Varför blev det så här och vad kan jag göra annorlunda för att situationen ska bli bättre? I Christer Stensmos bok Ledarskap i klassrummet kan du få lite tips och idéer på hur du kan gå tillväga. Han tar bland annat upp orsaker till varför det kan vara stökigt i ett klassrum och vilka förväntningar det finns på dig som ledare, men mest vikt lägger han vid fem moment som du behöver kunna hantera för ett bra undervisningsklimat. Det handlar om planering, kontroll, motivation, gruppering samt individualisering.  Kan rekommenderas!

 

Planerat underhåll

0

Vi kommer att genomföra ett planerat underhåll på bloggen natten mellan onsdag och torsdag vecka . Orsaken till detta är en uppdatering av vår WordPress som vi behöver lägga upp. Vi startar underhållsarbetet ca 0:00 och ber om ursäkt på förhand för eventuella problem detta kan innebära när du ska läsa vår blogg vid denna tid.

/ Mike

Bra säljare

0

Många av oss som jobbar som säljare har gått flera olika säljutbildningar via våra olika arbetsplatser, men endast de som lär oss om något speciellt kunskapsområde i vår butik hjälper oss på något sätt. jag vet exempelvis att låsutbildningen som Grunda i Ulricihamn som jag gick för flera år sen var speciellt bra, då detta gav mig ett eget kunskapsområde som ensam specialist inom lås på företaget där jag jobbar (TOOLS).

.

De flesta ”säljutbildningar” som erbjuds en när man jobbar i butik går enligt egen erfarenhet ut på att ge specialpriser till kunderna samt att öva på diverse säljsamtal. Dock anser jag att inövade repliker för att lyckas med ett sale aldrig kommer att generera något mirakel på något vis. Sen är det så i 99 % av fallen för den som är säljare att företaget man jobbar på ägs av någon annan, vilket innebär att priser och deras justeringar upp eller ner exklusivt manövreras av VD’n eller ägaren. Ofta finns ingen möjlighet för gemene säljare att bestämma själv vilka priser som en vara ska ha.

Jag har genom mitt yrke som säljare lärt mig mycket om relationer med människor vilket kunderna som vi varje dag har är.

En bra säljutbildning borde lyfta upp vad som verkligen kan fungera för att hjälpa till bättre sälj och lönsamhet. Jag anser att de viktigaste egenskaperna som en säljare bör ha är ett gott hummör, en vilja att hjälpa kunderna, bra kunskap om varorna som han eller hon säljer och Bra själförtroende.

Sen finns det vissa saker som kan hjälpa en att sälja.

Om man inte frågar folk om dom vill köpa varan som man vill sälja så kommer ingen att köpa den. Det kostar inget att lägga en halv minut åt att visa en produkt för en kund. Vi hade vid ett tillfälle en tävling säljarna emellan på jobbet om vem som kunde sälja flest skruvmejselsatser och jag gav mig den på att jag skulle fråga precis alla som jag betjänade om dom inte skulle köpa en. detta resulterade i att jag sålde 48 st satser á 349 kr till blandade privatpersoner på två veckor. Om vi räknar ihop den totala omsättningen på denna sats (48 st) så får vi 16 704 kr och låt oss vidare säga att man hade 12 % marginal på varan så innebar det man på två veckor och på endast en av 48.000 produkter hade en faktisk vinst på 2000 kr. siffrorna ovan är bara fiktiva men som du ser så blir det lätt och snabbt ganska stora vinster för ditt företag, och detta med ordinarie priser på varorna.

En annan sak som är bra att tänka på när du vill sälja bra är att ta det lugnt och inte ha som prio 1 att komma till ett faktiskt sale. Du äger inte butiken eller varorna eller är beroende av en grym omsättning för att få din lön såvida du inte jobbar med provision (vilket inte många säljare inom handels gör idag) så finns det en sak som du ska tänka på när du hjälper kunder i butiken där du jobbar. Att sälja i de flesta butikerna i sverige är inget annat än att hjälpa kunderna. Dom har kommit in i butiken med någon form av behov eller för att dom är ute efter något. Nän du går den tillmötes och frågar dom om du kan stå till tjänst med något så kommer dom att svara dig antingen nej, eller så kommer dom att berätta för dig vad dom är ute efter. om dom väljer att ta din hjälp så visar detta att dom ÄR intresserade av att få din hjälp och att dom inte är helt säkra på vad dom vill handla. I detta läget så är din kunskap om dina varor A och O då du vet vad som passar bäst till det han eller hon ska göra med varan.

Ofta vill din kund handla det som kan ge dom mest nytta och har bäst kvalitet för en summa pengar som inte är allt för smärtsam. Det är viktigt att du lyssnar på kunden så du vet vem dom är, vad dom vill ha och vad dom kan tänka sig att lägga på varan som dom har för avsikt att handla idag. Jag har lärt mig den hårda vägen att en av dom viktigaste egenskaperna hos en säljare är att ha två öron och en mun. Det betyder att lyssnabiten är viktigare än pratabiten.

Ännu ett tips är att göra så gott du kan alltid. När du exempelvis har äldre människor inne i butiken så bör du bemöta dom med den respekt som dom förväntar sig. Var artig,vänlig och väldigt serviceinriktad mot alla kunder som du kommer i kontakt med. Var aldrig stöddig eller påträngande utan sympatisk och ödmjuk. Då känner sig kunderna betydelsefulla (vilket dom alltid är) och du uppfattas som en naturlig och trevlig person som dom får förtroende för och som dom föredrar att få hjälp av. Jag har tvingat mig själv att alla dagar när jag jobbar som säljare kämpa för att alltid vara på detta sättet även om jag vissa dagar kännt mig svag, sjuk, arg, upprörd eller ledsen.

Tricket är altså inte att sänka priserna på varorna som du säljer, utan att vara dig själv och använda din kunskap och ha roligt på ditt jobb.

Varför ska vi som säljare göra vårt bästa varje dag? Jo därför att våra arbetsgivare är anledningen till att vi över huvud taget är anställda och har betalt. det är dom som betalar våra hus, bilar och fina sommarresor m.m. och för att jobbat blir mycket roligare om vi gör så.

/ Mike

Har aldrig hänt förut…

0

Visst är det så att om man nu startar en ledighet låt os säga på en torsdagskväll, visst är det väl så då att man fördragsvis vill ha fredag, lördag och söndag ledig då…

Det har alltid varit så på Järnia (där jag jobbar) att man har haft antingen en jättebra helg (fredag, lördag och söndag) eller en bra helg (lördag och söndag) eller en kass helg (söndag) men nu har jag för första gången på sex år fått en oerhört kass helg (fredag och söndag).

.

Det är herr ”Butiks Chef”, som han själv kallar sig (Ja han har problem men särskrivningar oftast) som lyckats att pussla ihop den sämsta helgledigheten någonsin (alla gapar och skakar på huvudet).

/ Mike

Äntligen fredag…

0

Är det inte illa märkligt att man vecka efter vecka lever i en ständig längtan till fredagskvällen, och när helgen börjar leda mot sitt slut, framåt söndagseftermiddagen kryper sig ångersten sig på över att helgen redan tagit slut…

Njaa… det är inte riktigt så illa som det kanske kan låta. Veckorna går ganska fort också. Iallafall om man tänker tillbaka på dom.

.

Jag trivs väldigt bra med mitt jobb. Jag jobbar med människor, vilket är det jag är bäst på. Att jobba som innesäljare är ett väldigt socialt jobb, där man får träffa många glada och trevliga människor, och hjälpa dem till bra köp som dom i efterhand kan vara riktigt nöjda med. Folk tar ofta för givet att jag i min yrkesroll som butikssäljare har höga provisioner och en ordentlig lön, men det har aldrig någonsin förekommit att jag haft provision när jag har sålt saker, samtidigt som fackförbundet Handelsanställdas Förbund troligtvis har sveriges sämsta löneförhandlare (ja, om man bortser från vårdförbundet, som lyckades att förhandla fram lägre lön åt sina medlemmar… Bra jobbat puckon).

Nej, facket är inte mycket att ha… en bunt med arbetsskygga bensläpare som drar från arbetsplats till arbetsplats för att försöka snärja fler till att ansluta sig till klubben och betala in större lön till dom själva. Jag kan ärligt talat bara se en enda fördel med att vara ansluten till facket och det är att Handels har avtal med Folksam, och ger en hemförsäkringen betald.

Däremot tror jag knappast att jag någonsin skulle blanda in facket om jag skulle få problem med exempelvis direktören på arbetsplatsen. Kan man inte på tu man hand lösa en konflikt, så lär inte arbetsmiljön bli bättre efter att facket blivit inblandad. Med andra ord hade jag nog hellre bytt arbetsplats än att bråka med chefen med hjälp av facket.

Visst hade det varit väldigt trevligt om man märkte av arbetsgivarens uppskattning i form av lite bättre betalning rent spontant, men det är nog inte en egenskap man kan hitta hos allt för många arbetsgivare, tyvärr… Dom har alltid kollektivavtalen att luta sig emot. Följer dom bara dem, så har dom gjort det korrekta och varit rättfärdiga, och då kan ingen klaga på något.

/ Mike

Transportbranchen har jobben

0

TYA som är ett samarbetsorgan mellan arbetsgivar- och arbetstagar- organisationer i transportsektorn går ut till media och förklarar att Sverige och branschen kommer att behöva ca 7000 nya yrkeschaufförer varje år under en väldigt lång tid framöver.


Gymnasieskolorna klarar sammanlagt att utbilda ungefär 1500 personer inom transporttekniska inriktningen på fordonsprogrammet, vilket är en avsevärtmycket lägre siffra än vad som behövs. det stora behovet av att få fram nya människor som kan tänka sig att jobba inom transportbranschen är bl.a. den höga medelåldern på dom som jobbar som yrkeschaufförer samt denständigt ökade efterfrågan på transportlösningar, och ökade varuflöden mellan olika portaler och lager av olika slag i Sverige och Europa.

Detta faktum har nu fått Branschen att genom TYA ( www.tya.se ) att gå ut i Media genom reklam. Ett steg man tagit för att komma uttill folk på ett fräscht sett är att man har startat en speciell hemsida som ska förklara yrket för intresserade och sporra folk till att välja transportbranschen. Mycket kraft har lagts ner på design och finess. Adressen till sidan är:

www.bliyrkesforare.nu

För den som tycker att det verkar mer intressant att jobba med administration och planering, så finns det vissa utvecklingsmöjligheter inom yrket. Man kan ex. välja att jobba antingen som egen företagare och driva sitt egna åkeri, eller så kan man läsa vidare på högskola och bli transportledare eller logistikadministratör.

Transportbranschen är en bransch med många möjliheter och faktiskt en bransch där det finns jobb. Detta är ett faktum som kommer att hålla i sig ett bra tag enligt TYA. Om du är intresserad av att bli yrkesförare så kan du lätt och smidigt ta kontakt med Arbetsförmedlingen på din ort, så hjälper dom dig att komma i kontakt med närmaste utbildningscenter där du kan genomföra din utbildning.

/ Mike

Sexdagars arbetsvecka

0

Denna veckan har varit lite speciellt ansträngande. För det första så har arbetsveckan inte varit 5 dagar, vilket man kan tycka att den borde vara, utan arbetsveckan har även varit till bredden fylld av klädtryck, orderplockning (vilket för typ femte veckan i rad varit dubbel börda då folk fortsätter att avlösa varandra i sjukskrivningar, ledighet och föräldraledighet), kassatjänst, kundtjänst, telefonsupport, datatekniker, städpersonal, springpojke m.m… okej, det var Järnia det…

Jag tycker ändå att veckan har varit relativt god, och gett oss upplevelser som både förnöjer oss och kan uppfattas som nedslående. Trots jobb på förmiddagen idag, så har Jag och Pearl fått en eftermiddag med avkoppling, promenad och planering av olika projekt. Vi har t.o.m. hunnit med att gratulera min lilla systerson Oscar på hans 7-årsdag.

/ Mike

Vattenläcka utanför Järnia i Ronneby

0

Vi har under nästan hela dagen varit utan vatten på Järnia då kommunen jobbat hårt för att hitta och laga en vattenläcka i rörnätet för kranvatten.

Det har inte varit lätt att ta sig till Järnia i Ronneby där jag jobbar om dagarna. Kommunen har nämligen grävt upp och genomfört ett omfattande felsökningsarbete nere i marken under Karlshamnsvägen som går utanför butiken. Dom som har haft för avsikt att handla hos oss idag har tvingats att köra runt flera kvarter för att kunna komma fram. Strax efter 15 på eftermiddagen så hade man iallafall lyckats att hitta felet och laga rören och kunde åter släppa på vattnet. Skönt för vissa som p.g.a vattenbristen hållit inne med toalettbesöken hela dagen.

Avspärrningar i trafiken ledde till en mindre krock utanför järnia, när en äldre dam råkade köra i mot trafiken på fel sida om vägen.

Trafikflödet kommer troligtvis att vara som vanligt redan imorgon, så vi får hoppas att många kunder kommer och handla hos oss då!

/ Mike

Go to Top
css.php