Byggen

Badrumsbygget

0

Det är redan en bra bit in i September och vi har haft badrumsplaner ett bra tag nu. Eftersom vi ville ha ett större badrum började vi i somras projektet med att riva väggen mellan det dåvarande badrummet och ”akvarierummet” som vi kallade det. Sen stod vi där med ett stort rum och ..hmm undrade vad detta skulle komma att kosta? Ja, ja nu var det bara att fortsätta rivningen av panel, tak, porslin och dusch. Det låter kanske inte så jobbigt, men det gjordes inte på en kväll. Eftersom vi har köpt ett större badkar behövde vi även stärka golvet. När vi hade städat undan alla grejor i källaren, var det dags att bila runt en av golvbrunnarna i tvättrummet. Detta fick Micke göra med hjälp av en bilningsmaskin. Slitsamt arbete, men det blev ändå klart på några timmar. Nu kunde snickarna få komma och stötta upp taket i källaren (golvet till badrummet). De fixade även reglade väggar i badrummet. Rörmokaren dök också upp för att dra nya rör i källaren. Han grejade det på nån dag. Därefter lade Micke och jag golvspånskivor i badrummet. Det var lite klurigt att mäta, men resultatet blev väldigt bra. Idag har jag målat fönstren (efter noggrant övervägande om de skulle behöva bytas eller inte, valde vi att behålla de gamla). Nu väntar vi på att elektrikern ska dyka upp på tisdag. Fortsättning följer :)

20130914-180802.jpg

20130914-180917.jpg

Renovering

1

Under året har vi sysselsatt oss med att piffa upp övervåningen. Det första rummet behövde bara lite ny färg och mer genomtänkta förvaringsutrymmen. Även möblerna fick lite ny färg. I det andra rummet räcker det inte med ny färg utan här ska vi lägga nytt golv, tak, sätta gipsskivor m.m. Jag ser fram emot det färdiga resultatet.

 


20130211-160203.jpg 20130211-160607.jpg 20130211-161448.jpg

 

/ Pearl.

Ny 3D-bild på skjul-bygget

0

Har suttit lite igen med 3D-modellen i SketchUp över det kommande skjulsbygget. Nu har jag fått upp endel takbrädor, gipsskivor invändigt och ett fönster.

Modellen är skapad i Google SketchUp.

Det är ganska mycket pillande med att bygga modeller i Google SketchUp, men samtidigt så är det oerhört roligt. 

–[ Klicka på bilden om du vill se en större variant av den! ]–

Så har man bara gott om tid och mycket tålamod så finns det inga gränser för vad man kan göra detaljmässigt i detta smarta 3D-Program.

.

Vi har för avsikt att bygga ett riktigt bygge utifrån modellen som vi gör, så har du några förslag eller synpunkter på arbetet i detta läget så skulle det vara väldigt roligt att höra dem. Du kanske är byggare och ser konstruktionsfel som vi kan behöva veta om m.m.

Vi har endel profesionella hantverkare som vi löpande frågar om råd i planeringen, men självklart kan även dessa missa saker. Tveka därför inte att lämna ett svar på detta inlägget. Vi kommer att publicera svaren i anknytning till detta inlägget efter sedvanlig granskning.

/ Mike

Första byggskissen i 3D på skjulet

0

Jag har sedan vårt cykelskjul rasade för ett par veckor sedan jobbat med att ta fram en konstruktionsplan på hur vi vill bygga upp det igen. Istället för det platta taket som var på skjulet innan så vill vi helst ha ett sadeltak, då vi tror att detta är smartare. Våra grannar som berörs av taket (det syns från deras tomt) ska vi självklart prata med innan vi påbörjar vårt bygge, så att dom är med på det, och tycker att det ser okej ut.

Med hjälp av ett smart 3D-program som vi hittat på nätet, som heter Google Sketchup (klicka på länken om du vill läsa mer om det och/eller ladda ner det), har vi ritat upp garaget skalenligt med rätt måttförhållande på balkar och takstolar och kommer att bygga på denna modellen till det går att bygga framåt senvåren. Detta är lite kul, för då kan du som följer vår blogg följa bygget på webben innan vi ens rent fysiskt har börjat bygga.

Alla mått i modellen är som sagt var förhållandevis skalenliga, alla från balkar & betongblock till takstolar. Programmet som vi använder låter dig faktiskt ha en noggrannhet på 1/100 mm om man så vill.

Vi vill att cykelskjulet, när det är färdigt, ska ha tre fönster (ett på sidan och två på framsidan) samt en rejäl dörr in utifrån. Sen vill vi också att det ska finnas en ingång från garaget som ligger ”vägg i vägg” in i skjulet.

Om du har tips och idéer som kan hjälpa oss att bygga vårt skjul på bästa sätt, så är vi tacksamma för det. Ni kan lätt svara på inläggen som vi lägger ut om bygget, eller skriva till oss på Facebook eller via mail. Mailadressen som ni kan använda är: gemima@gemima.se.

/ Mike

Riva & bygga nytt…

0

Det har gått en dryg vecka sen vi till vårt stora förtret upplevde att taket till vårat skjul rasade in. Det var mycket snö som hade samlats på taket och det hade börjat att töa lite och regna så vi beräknade den totala belastningen på taket vid raset till ca 2,6 ton. Detta var alldeles för mycket för ett gammalt plasttak från tidigt 90-tal.

Det bästa i hela händelsen är som vi ser det att ingen av oss hamnade under rasmassorna. Vi hade båda två varit inne i skjulet bara sekunder från det att taket brakade ner framför våra ögon. Chansen att utgången inte hade varit rent dödlig om så hade varit fallet är för oss nog ganska obefintligt.

En annan sak som vi ser som en positiv sak är att vi nu får tillfälle att bygga nytt och fräscht. Vi har redan nu börjat skissa på nya ritningar för hur vi vill att vårt skjul ska se ut när sommaren 2011 är slut.

Vi kommer att lägga upp en kategori här i vår blogg snart, där du kan följa våra byggen och renoveringar. Här kommer du att kunna se våra ritningar och bilder samt få inspiration och idéer.

/ Mike

Go to Top
css.php