Humor

Knohult åter i blåsvädret

0

imageimage

 

 

 

 

 

 

 

När jag var liten så brukade jag då och då (när möjlighet gavs) ta tillfället att titta på Åsa-Nisse på TV’n, och vad jag kan komma ihåg så tyckte jag att filmerna från mellan 40 och 60-talet med John Elfström i huvudrollen som Nisse var roliga, och jag tror faktiskt att jag såg de flesta av de 20 filmerna som då gjordes.

Så kom nu tillfället i helgen då den nya filmen ”Wälkom to Knohult” med Kjell Bergqvist i huvudrollen, och förväntningarna var självklart höga. Jag och några kollegor på arbetsplatsen där jag jobbar hade noterat att filmen skulle gå i helgen och att det skulle bli roligt. Jag vet dock inte om jag var så imponerad när jag väl hade kollat på filmen. Jag gav den en rejäl chans då jag kollade på hela filmen (Pearl orkade bara kolla på halva).

Kanske var Åsa-Nisse-filmerna lika dåliga förr i tiden men att min smak för komedi-film som blivit annorlunda (jag vågar nog inte säga att den, min smak, har blivit bättre även om jag kanske vill tro det, då vissa andra kanske älskade filmen).

 

/Mike.

Humor: Motgångar på jobbet

0

Oscar ber sin dagisfröken hjälpa honom att ta på sig stövlarna innan han skall gå ut. De är jättebesvärliga att ta på och fröken måste verkligen ta i för att få på stövlarna.  När de väl är på plats säger Oscar: – De sitter på fel fot!

Fröken tror inte sina ögon när hon konstaterar att det är som Oscar säger, stövlarna sitter faktiskt fel. Hon drar som en dåre i 3 minuter för att ta av dem och börjar sen om för att få dem på rätt fot. Till slut är de på plats.

Då säger Oscar: -Det är inte mina stövlar!
Fröken andas djupt och lägger locket på känslorna för att inte skada lilla Oscar som tittar på henne med fiskblick.
– Ok, säger hon, vi tar väl av dem då! Och så sätter hon igång med samma träning som tidigare.

– Varför sa du inte det tidigare? frågar hon när hon är klar.
Oscar svarar då: – Det är inte mina stövlar, de är brorsans, men mamma vill att jag skall ha dem!

Fröken börjar storgråta men bestämmer att hon ska hjälpa Oscar på med stövlarna för en tredje gång. Sedan lyfter hon upp Oscar, sätter på honom jacka, mössa och halsduk och frågar:

– Var är dina vantar?

– Jag la dom i stövlarna!

 

Valfrihet

0

The character in the image is Anders Borg, the swedish minister of finance…

For the translations of our international readers; hit the translate-button above, to translate the text below…

Text: ”Vårt mål är att ingen ska behöva betala någon skatt alls, sen kan Sverige säljas ut på entreprenad till lägstbjudande, så får alla välja om de vill bo kvar eller flytta…”

Bra sjukförsäkring?

0

Något som har blivit fel…

0

Bilden är från Dagens serier…

”Kolla mamma! Det är några som står och sjunger om någon som är född…”

”Ahh, religiösa extremister!”

I rymden finns inga känslor

0

Jag och Pearl är med i filmstudioklubben på orten och vi träffas var tredje vecka och ser på olika filmer. Ofta är det kulturella filmer som är ämnade att ge diverse tankeställare, och för det mesta så har man en aning bitterljuv känsla i kroppen och många tankar när man åker hem. Idag såg vi också en tänkvärd film; ”I rymden finns inga känslor”, men fniss och skratt följde oss hem denna gång.

Filmen handlar om en grabb med Asbergers syndrom som heter Simon. För honom är struktur och ordning det allra viktigaste i livet. Allt har sin bestämda plats och varje klockslag, dag och vecka har sitt in i minsta detalj planerade schema. Simon bor tillsammans med sin bror Sam och hans flickvän Frida och dom har alla sina egna (av Simon) bestämda roller. Allt fungerar bra tills den dagen då Frida inte orkar med situationen mer och lämnar bröderna själva.

Mycket rolig, allvarlig, tänkvärd och framför allt väldigt sevärd film.

/ Mike

Rolig historia :)

1

Denna historien har jag inte skrivit själv, utan den är lånad av min goda vän Ralf på facebook. Om han har skrivit den själv eller om någon annan gjort den, det vet jag inte men den var ganska rolig!

Håll tillgodo :)

Fem kirurger diskuterar vilka patienter som är bäst att operera.

 Den första kirurgen säger:

– Jag gillar att ha revisorer på operationsbordet eftersom när du öppnar dem är allt inuti numrerat.

 Den andra svarar:

– Jo, men du skulle pröva elektriker! Allt inuti dem är färgkodat.

 Den tredje kirurgen säger:

– Nej, jag tycker verkligen att bibliotekarier är bäst, allt inuti dem ligger i alfabetisk ordning.

 Den fjärde kirurgen bryter in:

– Vet ni, jag gillar hantverkare. Killarna har alltid förståelse när det blir några delar över i slutet och när arbetet tar längre tid än vad du har sagt från början.

 Den femte kirurgen får alla att bli tysta när han konstaterar:

– Ni har fel allihopa. Politikerna och cheferna här i landstinget är de som är lättast att operera. De har ingen hjärna, inget hjärta, ingen stake och inte någon ryggrad. Dessutom finns det bara två rörliga delar, munnen och röva, och det spelar ingen roll om du byter plats på dem.

/ Mike

Go to Top
css.php