Okategoriserade

Tror, det gör man i kyrkan?

0

Tror, det gör man i kyrkan… Detta är ett uttryck som man hör ofta. Varför får man inte ha en tro i vardagen? För mig innebär min tro att jag alltid, och då menar jag i alla lägen, kan vända mig till Gud. Var Jag än är och vad jag än gör kan känna att jag är inte ensam. Gud är med mig oavsett situation. Så i kyrkan kan man träffa andra som har liknande erfarenheter av Gud, men tron är så mycket djupare. Den är alltid med mig och påverkar mitt liv och gör att jag ser på livet med tillförsikt och ett lugn.

Reaching 10 000!

0

Idag visade mätaren att antal besök på vår logg har passerat 10 000! Vi är väldigt glada för det, men också stolta över att just DU är inne och kollar på loggen. Hoppas den är till belåtenhet och att våra inlägg väcker en del tankar, ger relevant information samt bidrar med lite uppmuntran i vardagen! Välkommen på en visit när DU vill.

Vi vill också rekommendera våra mest lästa inlägg just nu;

1. ”Klippning och dressning av gräsmattan

2. ”6 främsta ogräsen i våra gräsmattor

3. ”Kritiken mot Stavros – odemokratisk och politiskt inkorrekt

4. ”Ditt tal och dina tankar skapar din framtid

Hälsningar

/Mike & Pearl

 

Spindelstöt!!!

0

Idag satt jag och Mike ute på baksidan och njöt av de sista solstrålarna innan de sakta försvann bakom trädtopparna. Plötsligt såg vi en liten svartvit spindel springa förbi på marken. Mike som tyckte den såg konstig ut betraktade den en stund, men jag som inte är lika försiktig gick fram till spindeln, stack ut pekfingret och petade lite lätt på den. Då hände det jag minst anade! Jag fick en jättestöt av spindeln! Mike hörde också hur det small till. Vi blev grymt förvånade! Nu är jag lite smått bedövad i högerhanden och har varit det en stund, men det är nog ingen fara. Ibland händer det lite udda saker bara – en elektriskt spindel är dock en aning verklighetsfrämmande.

/Pearl

Våga ifrågasätta!

0

De som växer upp i någon form av frikyrka har säkert vid flera tillfällen fått vara med om saker som kan tyckas vara underliga. Ibland har folk gjort konstiga saker och sen inte förklarat vad det är som hänt. Barnen och ungdomarna fostras inte heller alltid till att ifrågasätta utan förväntas godta allt som händer. De blir snart medvetna om en andlighet som för andra är främmande. Det är därför mycket viktigt att pastorer, föräldrar och andra ledare låter barnen ifrågasätta ibland och att de själva inte sväljer allt med hull och hår. Allt som händer är inte Gud, utan mycket är egna påhitt. Det är likadant i alla sammanhang, inte bara inom kyrkor. Vi människor måste lära oss att allt inte är lag bara för att någon som vi ser upp till tycker att det är rätt.

Jag har själv växt upp i en frikyrklig miljö. När jag var tonåring var de flesta av mina vänner troende och vi hade lika värderingar i mångt och mycket. Jag är enormt tacksam för alla de kristna vänner som jag hade då. Vi hade en god gemenskap och hittade alltid på något roligt tillsammans eller hängde i kyrkan. Det kom också många ungdomar utifrån som blev en del av gänget och vi lärde oss mycket av varandra, speciellt inom musiken. Denna starka känsla av gemenskap har jag inte upplevt sedan dess. Det utvecklades dock en känsla av vi och dem mellan oss och andra. Folk i allmänhet hade en mängd fördomar om oss kristna och vi hade fördomar om icke-kristna. Det gjorde att man aldrig riktigt kände sig accepterad eller delaktig bland de som inte var kristna.

Nu har jag sedan 8 år tillbaka bott i en annan kommun där jag har umgåtts mer med människor som inte tror, tycker och tänker som jag. Jag har kommit på att det är otroligt intressant att samtala och lyssna på människor med andra värderingar och normer än vad jag är uppvuxen med. Däremot förväntar jag mig tillbaka att folk ska våga lyssna på mig och försöka förstå mig och min tro, som alla hinder till trots lever kvar och är min fasta grund i livet. Jag sväljer inte längre allt som händer i kyrkorna eller i andra situationer och lyssnar inte på människor som försöker manipulera, styra och ställa. Min styrka till att tro hämtar jag hos Gud genom bön och tillförsikt varje dag och det är allt jag behöver.

Och detta vill jag poängtera: Det finns många kyrkor där människor kan komma som de är och få möta Gud utan att vara rädda för att bli manipulerade eller förbjudna att tänka själva. Det har vuxit fram en ny förståelse mellan olika samfund och vilja att enas som kristna. Något som blir mer och mer vanligt är Alfa-grupper och cellgrupper, där alla som vill kan komma och lära sig grunderna i den kristna tron, ställa frågor och äta en god måltid tillsammans.  Det är absolut värt det att ge det en chans.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=259244

/Pearl

Orättvisan i världen

0

”Detta håller inte! Vi måste motarbeta orättvisan i världen och fördela jordens resurser bättre!”

”Men…finns det ingen app för det?”

Kyrka på stan

1

The Street BibleNu på fredag kväll är kyrkan åter igen på stan och bjuder på våfflor och Street bibles. Alla som vill är välkomna från 21.00 till midnatt. Vi hoppas på goa samtal med både ung och gammal. Be there!

/Pearl

Att få ett hej på sin arbetsplats

0

Jag vet inte hur många gånger jag har kommit till min arbetsplats utan att man över huvud taget ängnar en blick, en reaktion eller ett hej emot en. Jag vet att detta är det första intrycket av en arbetsdag och något man kan ägna resten av dagen åt att reta sig på om man börjar dagen med att bli ignorerad.

BLT har gjort en studie av detta som idag pressenteras i Göteborgs-Posten, och att man mår bättre på arbetsplatserna om man hälsar på varandra i början av arbetsdagen.

Läs om denna studie här

/ Mike

Go to Top
css.php