Mike

Mike

This user hasn't shared any profile information

Home page: http://gemima.se

Posts by Mike

Tror, det gör man i kyrkan?

0

Tror, det gör man i kyrkan… Detta är ett uttryck som man hör ofta. Varför får man inte ha en tro i vardagen? För mig innebär min tro att jag alltid, och då menar jag i alla lägen, kan vända mig till Gud. Var Jag än är och vad jag än gör kan känna att jag är inte ensam. Gud är med mig oavsett situation. Så i kyrkan kan man träffa andra som har liknande erfarenheter av Gud, men tron är så mycket djupare. Den är alltid med mig och påverkar mitt liv och gör att jag ser på livet med tillförsikt och ett lugn.

Nya växter och grillad middag!

0

Idag har vi haft en helt ledig söndag, och det har självklart varit väldigt skönt! Vi passade på att ta en sväng till Blekingplantan som finns i Nättraby (ligger längs med E22 mellan Ronneby och Karlskrona). Vi brukar sticka dit när det finns lite tid över, då vi har ett stort intresse för trädgård och växter.

Vi hittade lite olika fyndigheter när vi var där, bland annat så bestämde vi oss för att köpa ett krusbärsträd (ja, det var format för att bli ett träd och inte som det vanliga när det blir en buske) som heter Resistenta och som ger goda gula krusbär. och sedan köpte vi en svartvinbärsbuske som också den kommer att bli rejäl och buskig och ge oss och barnen i familjen en massa goda bär till glass och annat.

20130602-183138.jpg

Väl hemma igen så planterade vi de fina växterna som vi införskaffade vid tomtgränsen. Dom kommer att få växlande sol och skugga och i början nu kommer det vara viktigt att dom får gott om vatten!

Vi hackade upp en oval i gräsmattan och grävde ur ganska rejält av jorden under. Efter det tog vi endel av den fina jorden som vi tidigare i år grävde ur komposten. Vi satte ner växterna och tryckte dem på plats så de hamnade som vi ville ha dem, och fyllde sedan på med blandad jord. Ovanpå jorden i ovalen kommer vi att lägga på täckbark för utseendets skull.

20130602-184114.jpg

Nu kommer vi snart att grilla till en härlig omgång med vildsvinskött. Jag har blandat ihop en marinad på öl, matolja, olivolja, soya, allaroundkrydda, pepparmix, cayenepeppar och vitlök. Nu har köttet legat och dragit i marinaden och ny ska grillen sparkas igång.

Ha en underbar kväll!

/ Mike.

Befinner mig i MC-drömmar

0

Har ett tag funderat på att skaffa ett MC-kort och en schysst båge till det, men varje gång så har det fallit mellan stolarna, och i slutändan helt runnit ut i sanden. Nu har jag dock verkligen fått ett sug efter att ta tag i det.

Jag har i några år nu tagit mig från och till jobbet på en EU-moped, Peugeot Speedfight 2 (från mars till september månad) och idag fick jag erbjudande om att åka till jobbet med en kollega på hans motorcykel. Det gick undan när han drog på på raksträckorna. Moped är ganska roligt att köra med om jag ska vara helt ärlig, men det är dock som en bleknande skugga om man jämför med att köra/åka MC.

Idag har jag kollat på den lokala trafikskolans hemsida och ska nog nu anmäla mig för att ta körkort för motorcykel. Det är tydligen inte så dyrt heller verkar det som. Sedan blir det väl till att köpa sig någon fin hoj för 40 000 kr eller så…

/ Mike.

20130602-011253.jpg

(Vild) svin men fin fint…

0

Likt Pumbas kommentar i lejonkungen för länge länge sedan så är det dock svin, men det är tämligen fin-fint kött att grilla med mera!

För ett halvår sedan fick vi kontakt med en kille som tillsammans med sitt jaktlag ofta la sig i bushen och väntade på de vilda grisarna för att försöka knäppa de finaste. Vi blev erbjudna att köpa lite kött då och då om vi var intresserade. De styckar upp det hela i fina grillbitar och portionerade upp köttet i 25-kilos enheter.

Vi har köpt Vildsvinskött av grabbarna i några omgångar och är oerhört nöjda. Det är väldigt fint kött att grilla eller laga till i ugnen.

En av delarna som vi fått av jägarna är revbensbitar, och såhär gör vi med dem för att de ska bli så delikata som det bara går:

Blanda olja, soya, honung och Sweet chili krydda till en marinad som får stå och dra sig.

Ställ in ungen på 175 grader. Krydda revbenen med grillkrydda och sätt in dem i ugnen i 40 minuter. Därefter grilla dem på grillen med hög värme i fem minuter på varje sida. Pensla på marinaden medan du grillar revbenen.

Servera med fördel tillsammans med en god grekisk sallad med oliver och fetaost och eller pommes och vitlöksås.

/ Mike.

20130602-000723.jpg

Plantera en avocado

0

Har du någonsin funderat på var olika frukter och bär kommer ifrån? Oavsett vad svaret på den frågan är så tror jag att det skulle kunna vara roligt att få reda på ett litet klurigt planteringstips!

Jag och Pearl har under några veckor odlar fram en avocadoplanta som ni förmodligen redan har funderat ut att detta inlägget handlar om… Vi har följt endel instruktioner som vi har hittat på internet och nu tänkte vi att det kanske är kul för er att få reda på hur det hela fungerar och går till. Så slipper ni att leta själva.

Tipsen var att sätta en kärna i blöt efter några dagar i torka genom att fästa tre tandpetare vid kärnan och sedan lägga den på kanten av ett glas (bild nedan). Andra tipset var att plantera kärnan direkt i sandblandad jord efter lite torka.

Vi testade båda varianterna och fick båda att fungera. Vi märkte att det gick lite snabbare attsätta kärnan i vatten i ett glas med tandpetare och att sedan sätta det hela i jord när en lite rot och skott kommit fram motsvarande att från början sätta kärnan i jord.

När växten slutligen eller från början sätts i jord så ska du låta någon centimeter av avocadokärnan sticka upp ur jorden. För att få lite mer växthusliknande atmosfär för din nya lilla växt så kan du med fördel sätta en plastpåse över din kruka. Glöm inte att göra lite lufthål i påsen så luft kan komma in och ut.

Efter bara 6 veckor så har vi fått upp ett skott med små löv på som är cirka fem centimeter hög.

/ Mike.

20130531-230648.jpg

20130531-230705.jpg

Vertikalskärning bättre än mossrivning

0

Att använda vertikalskärare för att åstadkomma en snygg och mossfri gräsmatta är mycket smartare än att använda traditionell mossrivare.

Allt det bästa till Black N’ Decker som utvecklat mossrivaren som faktiskt de flesta använder. Deras modell GD 300 och GD 200 är den mossrivare som flest svenskar köpt och således kämpar med år efter år med. Otroligt nog måste fakta gått alla dessa förbi att mossrivare inte är att satsa på eller får man möjligtvis tolka det hela som att folk är ignoranta eller oförmögna att inta kunskap om vad som är bäst.

Jag har jobbat inom fackhandel i södra Sverige i nästan 10 år och länge kämpat för att sprida kunskapen om fördelen att använda vertikalskärare på gräsmattan. De modeller som vi på min arbetsplats säljer är bland annat Stigas VE-32 som jag själv använder på gräsmattan men också Einhell har en modell som vi har i butik. Det finns även bensindrivna modeller på marknaden av båda dessa märken bland annat även om de flesta handlarna väljer att endast ha el-drivna (alltså sladdrivna) maskiner hemma på sitt lager till försäljning.

Fördelarna och nackdelarna med att använda vertikalskärare istället för mossrivare är att när man använder en mossrivare så sprider man även om mycket mossa rycks upp i själva verket mycket av sporerna (fröna) hos mossan och detta mycket mer än om man använder en mossrivare än om man använder vertikalskärare med knivar som skär. Samtidigt så skär en vertikalskärare skåror ända ner till underkanten av gräsrötterna och ger dom på så vis väldigt bra möjligheter att få bättre syretillgång och bättre växtkraft. Det gör att gräset får fart och kväver mossan som blir kvar efter skärning. Den som använder mossrivare får (enligt bevisade fakta) mycket mer mossa efterkommande år än den som använder det andra alternativet.

Efter vertikalskärning som bör ske april – maj så bör du använda Villa Classic från Weibull eller liknande gräsfrön för att ”tilläggsså” din gräsmatta. Då får du en tät och vacker gräsmatta efter några veckor. Det är viktigt att gräsmattan får mycket fukt och gärna endel skugga vid denna tillväxt.

Utöver att bekämpa mossan så bör du även använda gödning till gräsmattan exempelvis NPK eller (helst) Stroller Combi + eller liknande som tar bort tu-bladade ogräs också under denna tillväxt-period. Gör till en vana att lägga några dagar varje år på eventuell så kallad bekämpning
av defekter i gräset, och lägg även endel stunder på att bekämpa maskrosor.

En vän till mig sa för något år sedan till mig att maskrosorna bekämpas under tre säsonger men kommer tillbaka på en säsong om man börjar slarva! Tänk på det! :)

/ Mike.

20130601-234114.jpg

GTA III på iPad

0

imageJag har ett tag lirat GTA III på min iPad mini och upplever en underbar spelkänsla. Rockstar som är utvecklare av spelet har utvecklat en version som speciellt avsedd för mobila enheter knäcker AppStores alla andra spel (än så länge) med hästlängder!

Hela spelet är faktiskt (konstigt nog) poterat och anpassat för denna typ av system, vilket är imponerande då spelet i originalversion var ganska stort och detaljerat (till PlayStation II).

GTA på IDG

/ Mike.

Detta kan du enkelt göra för att vara på topp!

0

imageSvenskarna ligger i topp när det gäller mjölkkonsumtion. Hälften av oss dricker mjölk varje dag och mejeriprodukter är ett vanligt inslag i många andra produkter (som ost, fil och yoghurt) och många av våra vanligaste maträtter kräver inblandning av mjölkprodukter.

Mjölken ger oss 18 av de 22 näringsämnen som kroppen behöver varje dag. Det mest kända mineralämnet är kalcium, som behövs för att skelettet ska hålla sig starkt livet ut. En halvliter mjölk ger ungefär 75 procent av det dagliga kalciumbehovet. Även fil och yoghurt fungerar som bra källor.

En av de troliga orsakerna till att konsumtionen ökar just nu tros vara att Sveriges mejerier satsat mycket på senaste tiden på laktosfria produkter vilka möjliggör för fler människor att ta del av dessa nyttiga produkter som kommer från mjölken.

 

/ Mike.

Blir du nedtryckt?

0

image

 

Ibland så kan det kännas som om vissa människor runt omkring en gör allt för att trycka ner ens självförtroende, men en sak som jag upplever som otroligt viktigt att veta om är att den som trycker ner andra och beter sig illa inte sällan är den som egentligen mår dåligast själv. Man kan alltså i dom flesta fall utgå från att du (om du blir nertryckt) inte själv är det stora orsaken.

 

 

Konkurrens och avundsjuka är vanliga orsaker till att du blir utsatt, det vill säga om du är lite extra duktig på det du förväntas göra på din arbetsplats om dagarna eller om det är dåliga tider rent ekonomiskt sett så kan du löpa stor och större risk att bli utsatt.

viktigt att komma ihåg är att det aldrig är okej att trycka ned andra, och att detta är en ganska allvarlig form av mobbing som självklart inte alls är okej. Upplever du att du är utsatt så bör du absolut ta upp det med din närmaste chef. Om inte det hjälper så kan du alltid ta kontakt med facket som du är med i eller polisanmäla det inträffade. Acceptera inte att bli förtryck, nedtryckt eller mobbad av din omgivning, för i längden så kommer det (hur stark du än är som person) att påverka ditt självförtroende negativt!

 

/ Mike.

Knohult åter i blåsvädret

0

imageimage

 

 

 

 

 

 

 

När jag var liten så brukade jag då och då (när möjlighet gavs) ta tillfället att titta på Åsa-Nisse på TV’n, och vad jag kan komma ihåg så tyckte jag att filmerna från mellan 40 och 60-talet med John Elfström i huvudrollen som Nisse var roliga, och jag tror faktiskt att jag såg de flesta av de 20 filmerna som då gjordes.

Så kom nu tillfället i helgen då den nya filmen ”Wälkom to Knohult” med Kjell Bergqvist i huvudrollen, och förväntningarna var självklart höga. Jag och några kollegor på arbetsplatsen där jag jobbar hade noterat att filmen skulle gå i helgen och att det skulle bli roligt. Jag vet dock inte om jag var så imponerad när jag väl hade kollat på filmen. Jag gav den en rejäl chans då jag kollade på hela filmen (Pearl orkade bara kolla på halva).

Kanske var Åsa-Nisse-filmerna lika dåliga förr i tiden men att min smak för komedi-film som blivit annorlunda (jag vågar nog inte säga att den, min smak, har blivit bättre även om jag kanske vill tro det, då vissa andra kanske älskade filmen).

 

/Mike.

Mike's RSS Feed
Go to Top
css.php